Gestrande scheepslui krijgen breedbandinternet

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

De bemanning van de Sea Pioneer, de tanker die sinds december vorig jaar aan de ketting ligt in de Amsterdamse haven, krijgen een snelle internetaansluiting aan boord. De Belgische-Nederlandse start-up Port-Wifi levert hen een gratis 'Port Wifi-box' zodat ze snel kunnen internetten.

De Sea Pioneer is een olietanker die vastligt in de haven van Amsterdam omdat een schuldeiser beslag heeft laten leggen op het schip. De achttien bemanningsleden, Filipijnse en Pakistaanse zeelui, kunnen sindsdien geen kant meer op. Aanvankelijk was ook het warm water aan boord gerantsoeneerd en de verwarming afgezet, maar die maatregelen zijn ondertussen weer ongedaan gemaakt.

Sinds deze week beschikt het schip ook over een volwaardige, draadloze internetverbinding. Tot nu moest de bemanning zich behelpen met prepaid kaartjes en gratis wifi in de haven. ‘Toen we het nieuws van de Sea Pioneer hoorden wisten we dat onze oplossing hier perfect van pas zou komen’, zegt Guido van Katwijk, oprichter van Port-Wifi. ‘De bemanning zit al weken op het schip in een onzekere situatie, zonder dat ze iets om handen hebben. Duizenden kilometers van familie en vrienden. Nu onze 'Port-Wifi box' aan boord is, kan de crew contact houden met het thuisfront.’

Port-Wifi is een Nederlands-Belgische startup die, met een zelf ontwikkeld systeem, draadloos internet aanbiedt aan boord van schepen. De verbinding is mogelijk in havens wereldwijd, maar ook in de territoriale wateren. Het bedrijf levert hogere snelheden dan wat de satellietoperatoren vandaag kunnen, voor een lagere prijs.

Port-Wifi maakt gebruik van verschillende uplinks, dit verschilt van land tot land. Dit kan het bestaande lte-netwerk zijn, waarvoor onder meer wordt samengewerkt met VodafoneZiggo. Maar Port-Wifi voorziet ook lokale offloadpunten in de havens.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T14:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.