Materialise maakt 'anti-corona'-deurklink

Dit artikel delen:
3D-printen

De Leuvense 3d-printspecialist Materialise heeft een 3d-geprinte deuropener ontworpen die het mogelijk maakt deuren te openen en te sluiten met de onderarm. Daardoor is er geen direct contact met de deurklink meer nodig. Het bedrijf stelt het ontwerp gratis ter beschikking.

De 3d-geprinte deuropener is te bevestigen aan bestaande deurklinken en is voorzien van een peddelvormige uitbreiding waarmee deuren zijn te openen en sluiten met de onderarm in plaats van met handen. Om veiligheidsredenen kunnen niet alle deuren open blijven staan en door de noodzaak om de deurklinken aan te raken, kan de 3d-geprinte deuropener helpen om de verspreiding van het virus te beperken.

De handenvrije deuropener is op een deurklink te monteren zonder gaten te boren of de bestaande deurklink te vervangen. Het eerste model kan worden bevestigd aan cilindrische handgrepen, maar Materialise is van plan om aanvullende ontwerpen te introduceren met behulp van verschillende 3d-printtechnologieën.

Materialise stelt het ontwerp gratis ter beschikking op zijn website. Mensen die geen toegang hebben tot een 3d-printer of een lokale 3d-printfabriek kunnen de deuropener ook bestellen via de portal I.materialise. Een set van twee handenvrije deuropeners, inclusief schroeven, is verkrijgbaar voor veertig euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-17T09:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.