Managed hosting door True

Discussie

‘Cybersecurity is en blijft ondergeschoven kindje’

 

cybersecurity

Cybersecurity wordt nog altijd niet serieus genomen, zie de impact van WannaCry. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Security-experts als Ronald Prins van Fox-IT zijn een roepende in de woestijn. Cybersecurity krijgt nog altijd niet genoeg aandacht, weten zij de wereld telkens weer voor te houden. Niet alleen de ict-wereld maar ook de bredere, algemene wereld is schuldig aan verwaarlozing van cybersecurity. Het nieuwste bewijs is de enorme, wereldwijde impact van ransomware WannaCry die als worm zichzelf volautomatisch verspreidt.

Naast een duidelijk gebrek begin mei aan installaties van de patch die Microsoft al medio maart heeft uitgebracht, speelt er in deze zaak nog een aandachtsgebrek voor cybersecurity. Een deel van de door WannaCry geïnfecteerde organisaties blijkt allang niet meer ondersteunde Windows-versies te gebruiken. Microsoft heeft zich zelfs genoodzaakt gezien om Windows XP en Server 2003 te patchen. Het heeft de update vrijgegeven die het heeft gemaakt voor klanten die betalen voor custom support op de antieke Windows-versies. Op oud besturingssysteem blijven zitten, zónder (custom) support en kennelijk ook zonder goede isolatiemaatregelen. Cybersecurity is een ondergeschoven kindje. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6019081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×