10 kanshebbers voor IT Person of the Year!

Computable Awards 2022

Dit artikel delen:

Computable.be kiest zijn IT Person of the Year 2022. Vandaag stellen wij de shortlist voor van tien kandidaat-winnaars. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de ict-vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei te Brussels Expo.

De verkiezing voor IT Person of the Year verloopt in drie etappes. In december stelden we een zeventigtal Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd met 1.838 deelnemers ook massaal gedaan. Op basis van deze input en die van de Computable-redactie, stellen wij vandaag de short list van tien voor, waar u binnenkort ook op kan stemmen.

Uitreiking op Cybersec Europe

Op Cybersec Europe (de opvolger van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo) maken wij dus de uiteindelijke winnaar bekend. Die volgt dan Dominique LeroyPeter HinssenDanielle JacobsJonas DhaenensInti de Ceukelaire en Bart Preneel op, in chronologische volgorde de winnaars van de vorige edities.

De IT Person of the Year wordt gekozen door de redactie van Computable, rekening houdend met de publieksstemmen. De belangrijke parameters hierbij zijn: activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, (bedrijfs)prestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

De shortlist

Hierbij de shortlist op alfabetische volgorde met tien namen voor IT Person of the Year, waaronder vijf vrouwelijke genomineerden:

Stijn Bijnens
Stijn Bijnens richtte in 1995 het netwerkbeveiligingsbedrijf NetVision op en is sinds 2019 ceo van informaticabedrijf Cegeka, het Belgische it-bedrijf dat zijn groei (ook in het buitenland) doorzet met recent nog overnames in Zweden, Nederland en Luxemburg.

Guillaume Boutin
De Fransman Guillaume Boutin is de ceo van Proximus, waar hij voorheen verantwoordelijke was voor de consumentenmarkt. Boutin loodst Proximus door enkele overgangsjaren met een transformatieplan met het oog op extra netwerkinvesteringen én op de toekomst.

Mieke De Ketelaere
Mieke De Ketelaere is ingenieur en specialist in en promotor van kunstmatige intelligentie (ai), met de focus op het ethische, betrouwbare en duurzame aspect ervan. Ze is adjunct-professor aan Vlerick Business School en parttime director ai bij imec (IDLab).

Daan De Wever
De Leuvense ondernemer Daan De Wever is medeoprichter en group ceo van cloudtelecombedrijf Dstny (voorheen Destiny). Intussen is Dstny een vooraanstaande Europees cloudtelecombedrijf, mede dankzij overnames in diverse landen.

Sophie Decock
Sophie Decock is country leader van VMware Belux. Daarvoor werkte ze voor Google Cloud en was ze de eerste Belgische medewerkster van ServiceNow. Andere werkervaringen deed ze onder andere op bij EMC, Sun Microsystems, PwC en GE Capital Solutions.

Julie Foulon
Julie Foulon richtte techblog Girleek op, gewijd aan nieuwe technologieën en code. Ze is bovendien de medeoprichtster van de Molengeek-incubator, bedoeld voor kansarme jongeren in Molenbeek, dat onlangs zelfs (financiële) steun van Google kreeg.

Lode Peeters
Lode Peeters is ceo en grondlegger van Tobania, één van de snelste groeiers in het Belgische it-landschap. De omzet van Tobania (indertijd een fusie van Tobius en Saga Consulting) verdubbelde in de loop van de voorbije vijf jaar, terwijl het personeelsbestand in diezelfde periode verdrievoudigde tot meer dan duizend werknemers.

Valerie Taerwe
Valerie Taerwe is hive lead AE Build bij technologiebedrijf AE en de drijvende kracht achter het initiatief WeGoStem. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek. Taerwe, zelf burgerlijk ingenieur, wil bovendien met The Ada Talks meer vrouwelijke rolmodellen in it stimuleren.

Barbara Van Den Haute
Barbara Van Den Haute is administrateur-generaal van ‘Digitaal Vlaanderen’, het digitale agentschap van de Vlaamse overheid met 450 medewerkers. Zeg maar de Vlaamse cio. Haar plan is om de overheid te leiden naar een datagedreven en low touch-dienstverlening.

Erwin Verstraelen
Als chief digital information & innovation officer (cdiio) van het Antwerpse Havenbedrijf (een functie of rol die ervoor niét bestond bij Port of Antwerp) zette Verstraelen het Havenbedrijf duidelijk op het spoor van de digitalisering. Voordien was Verstraelen ook al zes jaar cio bij landbouwgroep Aveve.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable maakt de winnaar van de Social Innovation Award bekend tijdens de vakbeurs Cybersec Europe. Tijdens dit event, dat op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. Dat alles binnen het thema van de beurs: building a secure future. Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s of tracks: Digital Transformation & Automation, Improve Security Awareness, Cybersecurity Innovation, European Cyber Security Perspectives, Cybersecurity Solutions, Machine Learning, Data Intelligence & AI, IoT & 5G en Cloud Strategies.

U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Stijn Bijnens

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T16:12:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.