Phillip Vandervoort RvC-voorzitter TICC

Dit artikel delen:

Phillip Vandervoort (Proximus, ex-Microsoft België) wordt de voorzitter de Raad van Commissarissen (RvC) van het Nederlandse The IT Channel Company (TICC).

The IT Channel Company uit Leusden omvat een reeks van bedrijven (Conceptsales, Salesvalue, OneBizz,…) en heeft zo’n 130 mensen op de loonlijst staan. Het levert it-diensten in vijftien landen, voornamelijk voor het midden- en kleinbedrijf. Met de aanstelling van de 55-jarige Vandervoort verwacht TICC, naar eigen zeggen, het bedrijf naar een nieuwe fase van groei te brengen.

Vandervoort is momenteel chief consumer market officer bij Proximus. Van 2006 tot 2011 was hij general manager bij Microsoft België. Daarna was hij voor Microsoft nog drie jaar de general manager marketing and operations voor Latijns-Amerika. 

‘Vandervoorts internationale ervaring bij Microsoft en brede kennis op het gebied van cloud-toepassingen, maakt dat wij een uiterst geschikte kandidaat hebben gevonden als onafhankelijke en adviserende voorzitter’, zegt Louis Rustenhoven, bestuursvoorzitter bij The IT Channel Company in een persmededeling.

Veranderende businessmodellen

Voor Vandervoort zelf is er een duidelijke trend zichtbaar dat bedrijven cloud services inzetten om te anticiperen op snel veranderende businessmodellen. ‘De it-behoeftes van met name het midden- en kleinbedrijf breiden zich snel uit en toeleveranciers van diensten hebben hulp nodig om deze ontwikkeling te gelde te kunnen maken’, zegt hij.

De nieuwe voorzitter ziet TICC als een potentieel sterke internationale speler in deze marktevolutie. ‘TICC heeft bewezen voldoende dynamiek in huis te hebben om verdere groei te realiseren, op korte termijn. Ik kijk ernaar uit een sterke sparringpartner te worden voor de aandeelhouders en bestuurders van TICC om deze ambitie waar te maken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-22T11:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.