Tech Data lauwert iot-innovatoren op eigen event

award

Tijdens zijn jaarlijkse partnerevenement Meet-it organiseerde distributeur Tech Data ook een Iot Ecosystem-event. Hoogtepunt daarvan was de afronding van het Fast Track to Digital Data-programma.

Genoemd programma begon al lang voor het Meet-it-evenement met een Readiness Assessment, waarbij bepaald werd in welke fase van digitale transformatie de partner zich bevond (starter, accelerator of transformer). Daarna werd hij tijdens een workshop van anderhalve dag opgeleid: die moest bepalen welke end-to-end-iot-oplossing hij wilde uitwerken en hij kreeg handige tips van een externe consultant (Lemon Operations) rond kostenmodellen en het opstellen van een business- en communicatieplan. Ook een Tech Data technologie-expert gaf daarbij advies. Daarna werden de partners intensief opgevolgd en bijgestaan bij de ontwikkeling van hun architectuur en businesscase. Tot slot moesten ze dan hun iot-oplossing voorstellen en hun businesscase verdedigen voor een jury.

De vier genomineerden werden tijdens het event bekendgemaakt en gelauwerd met een award als Business Hero. Ze kregen bovendien een forum om hun iot-businessoplossing voor te stellen aan de aanwezige resellers en vendoren. Deze vier waren PixelVision, OQuila, Sirus en Tripany.

Zo brengt PixelVision bijvoorbeeld de Virtual Sales Advisor op de markt, die op basis van video en ai het klantenpotentieel bepaalt wanneer een bezoeker binnenwandelt in een retail store. Sirus is de ontwerper van City Store, een platform voor steden en ontwikkelaars die samen de stad slim willen maken. Sirus lost hiermee het probleem op dat de vele slimme oplossingen in een stad niet met elkaar praten. Via zijn platform zijn alle silo’s met elkaar te verbinden. 

OQuila stelde Digital Eye voor. Deze digitale blik op de werkvloer biedt realtime-inzicht in alle relevante machineparameters, detecteert anomalieën en stuurt waarschuwingen, zodat op feiten gebaseerde beslissingen zijn te nemen die de OEE (overall equipment effectiveness) verbeteren.

Hoewel de verschillende iot-oplossingen en businessplannen sterk aan elkaar gewaagd waren, werd toch een winnaar gekozen: Oquila.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-27T10:52:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.