Advito lanceert vliegtarievenmonitor

reizen landing

Het zakenreisadviesbureau Advito introduceert Airfare Predictor, een tool voor het monitoren van vliegtarieven. De oplossing werd ontworpen in samenwerking met Air Cube, specialist in business intelligence en datamining voor de luchtvaartsector.

De Airfare Predictor meet prijstrends en beschikbare boekingsklassen om zo nieuwe besparingsmogelijkheden te zoeken die de consultants van Advito aan reismanagers kunnen voorstellen. Huidige en toekomstige prijzen worden wereldwijd vergeleken om onderhandelingen met luchtvaartmaatschappijen te ondersteunen. Dat helpt bedrijven meer inzicht te krijgen in beschikbare tarieven, waardoor er een gelijkwaardig speelveld ontstaat tussen luchtvaartmaatschappijen en zakelijke inkopers. 

Het proces verzamelt en analyseert vliegtarieven tot 180 dagen in de toekomst, op basis van een nabootsing van het werkelijke boekingsgedrag van klanten. De data gaan verder dan enkel het vliegtarief, dat wordt opgesplitst in vier onderdelen om te laten zien waarom de tarieven veranderen: het basistarief, toeslagen, belastingen en beschikbare boekingsklassen.

Met de tool kan bijvoorbeeld bepaald worden dat het boeken van een bepaalde vlucht negen dagen voor vertrek de beste prijs oplevert. De data van Airfare Predictor stimuleren een reiziger zo om een vlucht te boeken op het optimale tijdstip en zorgen dus voor besparingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-19T10:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.