Ook gratis Zoom krijgt end-to-end-encryptie

Videobeldienst Zoom maakt bekend dat de geplande end-to-end encryptie ook beschikbaar wordt voor niet-betalende gebruikers. Naar verwachting zal begin juli een bèta verschijnen, waarmee gesprekken van begin tot eind worden versleuteld.

Aanvankelijk was Zoom van plan om end-to-end-encryptie alleen aan te bieden aan betalende gebruikers, maar daar komt het bedrijf nu op terug. Onder meer privacy-bewegingen en zelfs leden van het Amerikaanse Congres hadden er kritiek op geuit.

Zoom heeft daarnaast enkele beveiligingsupdates en verbeteringen van de gebruikersinterface aangekondigd, waaronder extra domeinopties voor de wachtkamer, het beheren van Q&A in de chat en een beleid voor het bewaren van gegevens. Tot slot breidt het bedrijf ook zijn hardware-certificeringsprogramma aan. Dat moet gebruikers de weg wijzen naar apparaten die naadloos met Zoom kunnen samenwerken.

Zoom begint deze zomer ook met zogenaamde ciso-rondetafels. Hiermee krijgen bestaande en potentiële klanten de mogelijkheid om de leden van de ciso (chief information security officer)-raad en het Zoom-beveiligingsteam te ontmoeten voor updates over de beveiligingsmaatregelen die zijn genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-18T14:19:00.000Z Frederic Petitjean