Zoom tilt videovergaderen naar hoger niveau

Tijdens Zoomtopia 2020 heeft Zoom Video Communications nieuwe producten en diensten bekendgemaakt. Op de agenda staan end-to-end-encryptie, een software development kit (sdk) en Zapps, ofwel apps die in een meeting zijn in te zetten.

Het waren Eric Yuan, de ceo van Zoom, en chief product officer Oded Gal die de nieuwe ontwikkelingen presenteerden. Zo komt er bijvoorbeeld nieuwe end-to-end-encryptie binnen Zoom. Deze optionele feature wordt volgende week beschikbaar gemaakt als technische preview voor zowel gratis als betalende gebruikers. Het is het te activeren op account-, groeps- en gebruikersniveau en kan afhankelijk van de instellingen per meeting aan- of uitgezet worden. Wanneer de encryptie is geactiveerd, wordt alle communicatie van deelnemers versleuteld via cryptosleutels die alleen bekend zijn op de apparaten van de gebruikers.

Ook nieuw is de aanpasbare sdk die Zoom klaarstoomt. Die voegt verbeteringen toe, waardoor ontwikkelaars en organisaties hun eigen video-applicaties kunnen verrijken met het Zoom-platform. De kits zijn vanaf vandaag beschikbaar op Android, iOS en web.

Zapps zijn dan weer apps die te gebruiken zijn in Zoom-meetings. Hiermee maken ontwikkelaars apps om de workflows voor, tijdens en na meetings aan te sturen. Ruim 35 partners hebben zich hiervoor al aangesloten bij Zoom.

Daarnaast presenteerde Zoom een reeks kleinere verbeteringen. Zo komen er flexibele achtergrondthema’s en is Zoom beschikbaar voor slimme thuisapparaten, waaronder de Google Nest Hub Max en de Amazon Echo Show. Er zijn verbeterde opties voor stemcommando’s en versimpelde koppeling met persoonlijke apparaten om Zoom Rooms-meetings te beheren. Voortaan zal ook ai automatisch detecteren wanneer de hifi-audiomodus moet worden ingeschakeld.

OnZoom, ten slotte, is een feature waarmee Zoom-gebruikers gratis en betaalde evenementen én inzamelingsacties kunnen organiseren. Zo zijn extra inkomsten te genereren, het bereik uit te breiden naar nieuwe doelgroepen en goede doelen te ondersteunen door middel van geïntegreerde donatiemogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-15T10:41:00.000Z Frederic Petitjean