Ambtenaar werkt standaard twee dagen thuis

Minister De Sutter ontvouwt nieuwe beleidsnota

Wekelijks twee dagen thuiswerk voor iedere ambtenaar. Dat is het gemiddelde streefcijfer voor minister van ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen). Ook voor 5G wil ze een draagvlak creëren. De Sutter komt met deze en andere ideeën in een door haar uitgebrachte beleidsnota.

Na corona zal thuiswerk even goed aan de orde blijven, en dat geldt ook voor ambtenaren. Zo wil minister Petra De Sutter, naast gemiddeld twee dagen thuiswerk per week, ook waken over het evenwicht tussen werk en privé in tijden van thuiswerk.

Daarom maakte ze ook van het recht om onbereikbaar te zijn een speerpunt in haar beleid. De Sutter doet dat om te vermijden dat telewerkers ook na de uren te veel bezig blijven met hun job. Dat schrijft De Standaard.

Voor De Sutter is het thuiswerk een dubbele besparing: minder verkeer op de weg én besparing op de gebouwen om al die ambtenaren te huisvesten. Eerder liet de Vlaamse overheid ook al gelijkaardige plannen horen.

Uitrol 5G-netwerk

"Digital first wordt het codewoord"

Verder moeten ambtenarij en overheidsbedrijven ook op het vlak van digitalisering het voorbeeld vormen voor heel België. ‘Digital first’ wordt het codewoord, al blijft fysiek contact mogelijk.

Belangrijk in de verdere digitalisering is de uitrol van het 5G-netwerk, waar De Sutter als minister van Telecommunicatie en Post voor instaat. Ze wil een breed draagvlak tot stand brengen en 5G invoeren, rekening houdend met wetenschappelijke informatie over gezondheidsrisico’s. In samenwerking met de staatssecretaris van Digitalisering, Mathieu Michel (MR), wil ze ook een nationaal breedbandplan maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-06T11:50:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.