Zoom pompt nog eens 30 miljoen in Neat

Het Amerikaanse videovergaderplatform Zoom investeert nog eens dertig miljoen dollar in Neat, een fabrikant van videohardware voor online-samenwerking. Zoom had bij twee eerdere investeringen al elf miljoen dollar in het Noorse bedrijf geïnvesteerd.

Met de nieuwe investering krijgt Neat een totale waardering van 640 miljoen dollar. Hoeveel procent van de aandelen van Neat nu in handen van Zoom zijn, is niet bekendgemaakt.

Neat bouwt videoapparatuur voor online vergaderingen en is dus een interessante match met de activiteiten van Zoom. Het bedrijf werd in 2019 zelfs gelanceerd op Zoomtopia, een event van Zoom. Toch liet het bedrijf onlangs weten dat het Microsoft Teams zou gaan ondersteunen. Of die plannen doorgaan, is afwachten.

Deze zomer maakte Zoom (dat voor het eerst een kwartaalomzet van meer dan een miljard dollar draaide) dat het Five9 had overgenomen, een specialist in cloud-contactcenters. Voor dat bedrijf werd 14,7 miljard dollar op tafel gelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-09T12:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.