Intel stopt nog eens vijftig miljoen in corona-fonds

Geld money

Intel stelt nog eens vijftig miljoen dollar beschikbaar voor een technologie-fonds om de coronapandemie te bestrijden. Het bedrijf doneerde eerder al tien miljoen dollar in de strijd tegen de pandemie.

Ongeveer veertig miljoen dollar van het geld is bestemd voor de ‘Intel Covid-19 Response and Readiness’- en ‘Intel Online Learning’-initiatieven. Het eerste financiert projecten van klanten en partners, die gericht zijn op het verbeteren van diagnoses, de behandeling en vaccinontwikkeling. Daarbij worden technologieën ingezet als ai, supercomputers en edge computing. Het initiatief ondersteunt ook de oprichting van sectorallianties om beter op deze en toekomstige pandemieën te reageren.

Het Intel Online Learning-initiatief ondersteunt non-profitorganisaties en zakelijke partners met een educatief doel. Studenten die geen toegang tot technologie hebben, krijgen de beschikking over apparatuur en online-leermiddelen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met openbare schooldistricten. Het Intel-fonds zorgt voor pc-donaties, onlinevoorzieningen, thuisstudiegidsen en hulp bij connectiviteit. Dit programma start per direct in de VS en wordt daarna wereldwijd uitgebreid.

Intel heeft verder tien miljoen dollar toegewezen aan een fonds dat aanvragen steunt van externe partners of privéprojecten van medewerkers. Intel werkt bijvoorbeeld in India samen met lokale organisaties om client- en serveroplossingen te benutten bij het sneller en goedkoper testen van Covid-19. Daarnaast wordt de technologie ingezet voor genoomonderzoek om zo het virus beter te begrijpen.  

In het VK werkt Intel dan weer samen met Dyson en het medisch adviesbureau TTP om field-programmable gate arrays (FPGA’s) te leveren voor CoVent, een nieuw beademingsapparaat dat speciaal is ontwikkeld op verzoek van de Britse regering. Het apparaat is ontworpen om aan het bed te worden gemonteerd en er wordt nu gewacht op officiële goedkeuring.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-09T10:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.