Belgische cio kiest ervaring boven opleiding

Dit artikel delen:

Als het gaat om de zoektocht naar nieuw talent, dan verkiest bijna drie kwart van de Belgische cio’s ervaring boven opleiding. Maar hoe kan je als pas afgestudeerde it’er ervaring opdoen? ‘Start je carrière bij de basis.’

Voor 73 procent van de Belgische cio’s is ervaring belangrijker dan een opleiding. Een bijna even grote meerderheid geeft aan bereid te zijn om het gebrek aan de juiste opleiding over het hoofd te zien als iemand voldoende relevante ervaring heeft. Dat blijkt uit onderzoek van rekruteringsspecialist Robert Half, op basis van een rondvraag bij driehonderd leidinggevenden in ons land.
 
Het tekort aan it’ers speelt mee. Binnen it zijn er tegenwoordig ook een heel aantal expertises dat binnen de huidige opleidingen nog niet (of niet voldoende) aanbod komt. Dan is ervaring de uitgelezen en soms enige manier om die specifieke vaardigheden te hebben, luidt de redenering.

Als ervaring in it dan toch zo cruciaal is, hoe kan je dan als pas afgestudeerde it’er ervaring opdoen om je plaats te vinden? ‘Studentenjobs, stages en tijdelijke contracten kunnen daarbij een hulp zijn. Op die manier toon je de wil om te werken, kan je ontdekken wat je graag doet en krijg je de kans je opleiding om te zetten in ervaring’, oppert aldus Koen Van Havere, associate business director bij Robert Half.

Je carrière starten bij de basis is vaak trouwens een goede manier om kennis te maken met de it-wereld, klinkt het. ‘Een goed voorbeeld hiervan zijn it-supportfuncties’, vindt Van Havere. ‘Misschien niet meteen dé grote droomjob voor afgestudeerden, maar wel een ideale startersjob waarbij je onmiddellijk in contact komt heel verschillende it-issues, zowel op vlak van applicaties als infrastructuur.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-23T12:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.