BeCode en SAP zetten opleidingstraject op

Schoolbord slim lampje

In januari start BeCode in Antwerpen met opleidingen in SAP-toepassingen. Het initiatief moet werkzoekenden op enkele weken tijd van een SAP-certificaat voorzien. Veel Belgische bedrijven zijn op zoek naar mensen die een SAP-opleiding volgden. De pilootopleidingen gaan van start met steun van de stad Antwerpen.

Met de samenwerking willen BeCode en SAP ‘toekomstgerichte carrièrepaden’ aanbieden aan kandidaten die een digitale laag willen toevoegen aan hun professionele competenties. Er wordt gemikt op professionals in hr, finance, logistiek of sales die als SAP-eindgebruiker digitale oplossingen willen leren aanwenden binnen hun eigen domein. Maar evengoed op kandidaten die zich willen ontwikkelen tot SAP-consultant en zo andere bedrijven willen helpen bijstaan in hun digitale omslag.

De ambitie is om te starten met het opleiden van minstens honderd deelnemers. Na de start in Antwerpen zullen de opleidingen uitgerold worden naar de BeCode-campussen in Brussel, Gent, Luik en Charleroi.

Diamanten

‘Wij rekruteren kandidaten op basis van motivatie en potentieel’, zegt BeCode-ceo Karen Boers. ‘Een aanpak die werkt en die bewezen wordt door het groot aandeel van de afgestudeerden die meteen aan de slag kan. Werkgevers zijn meer dan ooit bereid om te kiezen op basis van vaardigheden eerder dan op diploma’s. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.’

Volgens cijfers van SAP zelf zijn er ruim zesduizend vacatures bij Belgische bedrijven voor mensen met een SAP-vorming. ‘Het invullen van deze jobs is belangrijk voor de competitiviteit van onze industrie. Het is namelijk een essentieel onderdeel van de steeds grotere digitalisering bij bedrijven. Bovendien zal dit cijfer door de groeiende impact van technologie de komende jaren stijgen’, zegt Stijn De Beuckelaer, managing director SAP België & Luxemburg.

Met de opleiding richt BeCode zich naar eigen zeggen op ‘ruwe diamanten’ in de samenleving. Voor het opleidingstraject kreeg de school een stedelijke toelage van zo’n 110.000 euro van de stad Antwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-17T08:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.