Infosecurity Belgium, Storage Expo en The Tooling Event van start

Dit artikel delen:
Opening

Vandaag openen de gezamenlijke ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium, Storage Expo en The Tooling Event de deuren. Deze vinden op woensdag 15 en donderdag 16 juni plaats in Paleis 3 van Brussels Expo. Meer dan honderd leveranciers tonen er hun nieuwste producten en diensten. Bovendien zijn er lezingen en seminaries over actuele ict-thema’s. Het overkoepelende thema dit jaar is 'Computing Everywhere'.

De Infosecurity-beurs haakt in op it-security. Op Storage Expo vindt men antwoorden op vragen over het verhogen van het rendement van databeheer en efficiënt omgaan met opslagbeheer. Tot slot kun je op het The Tooling Event terecht voor alles wat met it-organisatie, -processen en -infrastructuur te maken heeft.

Naast het ontdekken van nieuwigheden en het netwerken op de beursvloer, kan de bezoeker ook infosessies bezoeken. Sprekers belichten diverse thema’s vanuit hun eigen invalshoek en bieden zo oplossingen voor vraagstukken rondom de meest actuele thema’s in de it-branche. Computable zet drie security-seminars op een rij:

1. Security centrum

Begin dit jaar is het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) opgericht. De directeur, Miguel De Bruycker, brengt in zijn seminarie de huidige situatie op het vlak van cybersecurity in kaart. Hij licht de wettelijke opdrachten van het Centrum toe en bespreekt de huidige en toekomstige projecten, zoals een basisopleiding voor internetvaardigheden en de zoektocht naar besmette computers.

De seminarie ‘Oprichting van het Centrum voor Cybersecurity België’ vindt op 15 juni om 13:00 uur plaats in zaal 3.

2. Wetgeving

De nieuwe Europese privacywetgeving is een zeer actueel onderwerp. Wat houdt deze wetgeving in? Johan Vandendriessche, advocaat bij Crosslaw en gespecialiseerd in ict-recht, gaat tijdens zijn seminar in op de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast belicht hij de Schrems-zaak vanuit zijn (juridische) standpunt.

De semniarie ‘International transfers of personal data after the ECJ Schrems case and under the upcoming GDPR’ wordt op 16 juni gegeven om 15:00 uur in zaal 9.

3. Toekomst

Welke stappen staan er te wachten op gebied van cybersecurity? Bieden technologieën als cloud en het internet of things de oplossing voor een veilige infrastructuur of komen we in een privacy-nachtmerrie terecht? En wat is de rol van overheden, bedrijven en particulieren in het security-geheel? Bart Preneel, professor aan de KULeuven, probeert in zijn keynote deze vragen te beantwoorden. Dit doet hij door een blik in de toekomst van cybersecurity te werpen.

De seminarie ‘The future of security’ wordt op 15 juni om 12:00 uur gegeven in zaal 4.

Computable maakte al eerder een overzicht van de populairste seminars per beurs.

Nieuwe datum

Infosecurity Belgium, Storage Expo en The Tooling Event stonden eerst ingepland op woensdag 23 en donderdag 24 maart 2016. Door de aanslagen van dinsdag 22 maart 2016 is besloten de beurs te verplaatsen naar 15 en 16 juni 2016. De beurzen worden gehouden in Paleis 3 van Brussels Expo, waar de deuren om half 10 open gaan.

Hoofdmediapartner

Computable.be is hoofd mediapartner van de gecombineerde ict-beurzen. De redactie is aanwezig op stand A110. Hier kunt u terecht voor al uw vragen rondom Computable. Registreer nu nog gratis voor de beurs

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-15T08:00:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.