Waarom Bijnens is verkozen tot IT Person of the Year

Dit artikel delen:

De uitreiking met Prins Laurent haalde veel nationale pers, en ook regionale zoals TV Limburg (video onderaan artikel).

Stijn Bijnens, ceo van Cegeka, kreeg op de Cybersec Europe-beurs de Computable Award IT Person of the Year 2022 uit handen van Prins Laurent. De jury nam vier aspecten mee in de uitverkiezing ]: prestaties, internationale uitstraling, innovatie en de x-factor.

De Computable Award IT Person of the Year is een van de meest prestigieuze in IT en wordt door de algemene pers ook wel omschreven als ‘de Gouden Schoen voor het voetbal’, maar dan in it. Bijnens kreeg de award van Computable tijdens de tweedaagse beurs Cybersec Europe in Brussel, die plaatsvond in Brussels Expo. Bijnens volgt Dominique LeroyPeter HinssenDanielle JacobsJonas DhaenensInti de Ceukelaire en Bart Preneel op, in chronologische volgorde de winnaars van de vorige edities. ‘Voor it’er in hart en nieren betekent deze prijs uiteraard véél voor mij. Dit is een persoonlijke prijs, maar dit had ik nooit kunnen realiseren zonder alle mensen rondom mij’, aldus Bijnens in een eerste reactie tijdens de uitreiking.


Juryrapport

"De Computable-jury hechtte ook belang hechtte aan de internationale uitstraling van Bijnens en Cegeka"

De IT Person of the Year wordt gekozen door de redactie van Computable, rekening houdend met de publieksstemmen. De belangrijke parameters hierbij zijn klassiek: activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, (bedrijfs)prestaties én de impact op de Belgische it-biotoop. Als ceo van Cegeka nam Bijnens het roer over van André Knaepen. Het zette de groei van het bedrijf verder, ook recent nog. Het bedrijf met hoofdkantoor in Hasselt en een tweede thuisbasis in Nederland, zag zijn omzet vorig jaar met zestien procent groeien .

De Computable-jury hechtte ook belang hechtte aan de internationale uitstraling van Bijnens en Cegeka, met onder meer de groei in Nederland en de recente expansie en overnames in Scandinavië. Daarnaast heeft ook het innovatie karakter van het bedrijf en Bijnens in het bijzonder, en zeker zijn ambities op vlak van 5G, een grote rol gespeeld in het juryproces. ‘Bijnens heeft met zijn bedrijf de telecommarkt, mede met de overname van Citymesh en met hun plannen rond 5G, een nieuwe dynamiek gegeven’, aldus de jury.

Maar bovenal is een IT Person of the Year iemand die it hoog in het vaandel draagt. Bijnens richtte in 1995 Netvision op dat zich (toen al) specialiseerde in cybersecurity. Die startup groeide later uit tot Ubizen dat nadien werd overgenomen tot Verizon. Tijdens het voorlezen van het juryrapport tijdens de uitreiking werd ook gewezen op de x-factor, zeg maar de vooraanstaande technologische link met de Award. ‘Bijnens is altijd ook inhoudelijk betrokken geweest en gebleven als ondernemer en manager. Hij is burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen, in deze context is dit jaar dus tegelijk ook een computerwetenschapper uitgeroepen tot IT Person of the Year.’

Stijn Bijnens IT persoon van het jaar 2022

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-13T12:01:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.