Showpad wordt softwarepartner van Microsoft

Dit artikel delen:
Microsoft

De Belgische scale-up Showpad wordt een officiële softwarepartner van Microsoft. Dat heeft de Amerikaanse gigant aangekondigd op zijn Microsoft Inspire-conferentie, zo meldt De Tijd.

Concreet betekent dit dat Microsoft de Showpad-software zal aanbevelen aan zijn licentieverkopers om te gebruiken en aan te bieden aan klanten. Microsoft maakte op Inspire vijftien gelijkaardige partnerships bekend, waarvan Showpad er dus één is.

Voor Showpad brengt dit mee dat het zo’n 30.000 tot 35.000 Microsoft-licentieverkopers bereikt via het Elite Partner Program én ook nog eens al hun klanten. De samenwerking is nog niet concreet gemaakt, maar wordt de komende maanden door de twee partijen uitgetekend.

Voor de praktische kant zal Showpad instaan. Het bedrijf zorgt voor de opleiding van de verkopers en zal de opvolging van de verkochte contracten onderhouden. De deal geeft het Gentse bedrijf ook toegang tot regio’s en sectoren waarin het nog niet actief was.

Showpad werd in 2011 opgericht door Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, twee oudgedienden van het sociale netwerk Netlog. Het bedrijf stelt nu zo’n tweehonderd personen te werk in kantoren in Gent, San Francisco, Londen en Portland. Het ontwikkelt een digitaal platform dat het verkopers gemakkelijker maakt om hun producten aan te bieden via smartphone, laptop of tablet, bijvoorbeeld via digitale folders. Vorig jaar werd een omzet van achttien miljoen dollar gedraaid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-12T16:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.