Showpad-oprichters krijgen strategische rol

Dit artikel delen:

Het Gentse Showpad kiest de vlucht vooruit. De oprichters van het bedrijf nemen een meer strategische rol op en geven een Amerikaanse manager de operationele leiding. Er komt een nieuw kantoor in Chicago en zelfs een beursgang wordt niet uitgesloten, zo schrijft De Tijd.

Showpad-oprichters Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere geven de dagelijkse leiding over hun bedrijf in handen van de Amerikaan John Holmes. Die leidde jarenlang het marketingsoftwarebedrijf Marketo. Het Belgische duo zal zich in de toekomst meer gaan bezighouden met de strategische visie van het bedrijf.

Voor de ambities van Showpad maakt dat echter niet veel uit, die blijven hoog. Er staan nieuwe overnames en een volgende kapitaalronde op de agenda. De overnames moeten vooral dienen om nieuwe technologie aan boord te hijsen. Tegen 2020 of 2021 moet de omzet aftikken op zo’n honderd miljoen dollar, vorig jaar was dat nog achttien miljoen dollar. Als die grens bereikt wordt, is zelfs een beursgang niet uitgesloten.

Een eerste stap in dat plan is een nieuw kantoor in Chicago dat het bedrijf opent en dat Holmes zal leiden. Daar starten in eerste instantie twintig mensen, maar dat aantal zal uitbreiden. Dat net Chicago gekozen werd, komt omdat er veel tech-talent zit en dat de concurrentie om dat talent binnen te halen, minder zwaar is.

Showpad werd in 2011 opgericht door Bouten en Jonckheere en groeide snel uit tot een topper in de Belgische startup-scene. Het bedrijf maakt software om digitale verkoopdocumenten te maken. Vorig jaar wist het nog een kapitaalsinjectie van vijftig miljoen dollar los te weken bij het Amerikaanse Insight Venture Partners en in mei van dit jaar nam het het Britse Hickup over. Het heeft kantoren in Gent, Londen, Portland, San Francisco en nu dus Chicago. Het bedrijf is nog niet winstgevend.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-05T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.