Corona houdt startup-plannen niet tegen

Dit artikel delen:
start-up

In de tweede helft van 2020 heeft zich een recordaantal van 280 ondernemers aangemeld om een plaatsje te krijgen bij incubator Start it @ KBC. In de eerste zes maanden waren dat er 220. Allicht heeft de pandemie net meer personen aangezet om te starten.

Dat er midden in de pandemie meer entrepreneurs zich aan een eigen bedrijf hebben gewaagd, laat zich eenvoudig verklaren, zegt Start it @ KBC. Door de lockdowns kregen heel wat mensen plots meer tijd om zich toe te leggen op hun eigen business-ideeën. Ook talent dat door corona zijn job verloor, waagde de sprong naar een eigen startup.

Start it @KBC, zes jaar geleden opgericht, is uitgegroeid tot de grootste accelerator in België, met 6 nationale hubs en internationale vestigingen in Hongarije (Budapest, Gyor), Tsjechië (Praag), VK (Londen) en de Verenigde Staten (New York) en met meer dan duizend startups onder zijn vleugels. Start it @KBC maakt bovendien deel uit van de top van Europese acceleratoren en is sinds 2017 het eerste Belgische ‘by invitation only’-lid van de Global Accelerator network (GAN) .

‘In België begeleidt Start it @KBC jaarlijks 120 tot 135 nieuwe startups’, zegt medeoprichter Lode Uytterschaut. ‘De bedrijfjes die in de voorbije jaren via Start it @KBC konden doorgroeien, zorgden al voor meer dan 2300 nieuwe jobs. Twee derde van de meer dan duizend startups die we sinds de start gecoacht hebben, zijn vandaag de dag nog steeds actief.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T09:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.