Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Geporte iOS-apps helpen Windows Mobile niet’

Dit artikel delen:

Het is er Microsoft veel aan gelegen om Windows 10 op smartphones succesvol te maken. Een recente actie is een tool te bieden om iOS-apps snel te kunnen porten naar het Windows-platform. Erkende Microsoft-watchers hebben echter hun bedenkingen.

Microsoft wil het app-gebrek van Windows 10 op smartphones aanpakken door developers tools te bieden waarmee zij makkelijk hun code kunnen porten vanaf bijvoorbeeld iOS. Project Islandwood is de naam van de ‘brug’ die Microsoft bouwt om iOS-code om te zetten naar Windows 10 Mobile-software. Deze conversie kan in luttele minuten een werkende app opleveren, ontdekte een developer die met de tool aan de slag ging.

De geporte app is echter een relatief eenvoudige game, 
schrijft Softpedia. Het zou dus geen representatief beeld geven. Bovendien is het de vraag of oudere iOS-apps het flink kleine marktaandeel van Windows 10 Mobile (voorheen Windows Phone) gaat opkrikken. Ook Microsoft-watcher Paul Thurott is sceptisch: “Ik wed dat het flink langer dan 5 minuten duurde om een iOS-game te vinden die makkelijk geconverteerd kan worden naar Windows 10”, tweette hij in reactie op de developersdemonstratie van de Windows 10 Bridge. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-18T08:04:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.