Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘HP maait het gras weg voor Surface Phone’

smartphone Windows 10 mobile

HP legt met zijn zakelijke Windows 10-smartphone de lat voor Lumia- en Surface-maker Microsoft wel erg hoog, te hoog. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

HP gelooft duidelijk wel in het nut van een eigen Windows-smartphone. De afgesplitste pc-gigant (die voorheen samen was met de nu zelfstandige enterprise-tak) brengt met de Elite x3 een premiumtoestel voor de zakelijke markt. Vergeet combi-deals met de levering van pc’s, want één van de grote usp’s (unique selling points) van deze HP-smartphone is Continuum. Die functie van Windows 10 Mobile haalt pc-functionaliteit tevoorschijn op een desktopscherm waarbij het apparaat dan gewoon te bedienen is met toetsenbord en muis.

Naast het hiervoor benodigde dockingstation komt HP ook met een variant voor gebruik onderweg: de Mobile Extender. Dit lijkt een laptop, maar is slechts een ultraplat toetsenbord plus scherm; zónder processor, opslag of zelfs geheugen. Jaren geleden is het toen al noodlijdende Palm 
niet succesvol geweest met zijn vergelijkbare Foleo. HP, dat tussentijds Palm in handen heeft gehad, doet het nu dunnetjes over met Windows 10 Mobile. Daarbij maait de Elite x3 het gras weg voor een Surface-smartphone waar Microsoft volgens geruchten aan werkt. Het HP-toestel is krachtig en high-end, heeft zinnige zakelijke functies en krijgt lovende previews. Dus: een Surface-phone heeft nu weinig zin. Wat vind jij?
 

HP snijdt met nieuwe smartphone Microsoft de pas af

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-25T08:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.