Dit zijn de beste kmo-projecten van België!

Computable Awards 2022, categorie IT Project of the Year in SMB Market

Vertegenwoordigers van de genomineerde projecten in 2021

Wat waren de beste ict-projecten in de Belgische kmo-markt? Dat zoekt Computable uit via een award voor IT Project of the Year in SMB Market. Vandaag maken we de vijf finalisten bekend. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei 2022.

Dit jaar reiken we voor de vierde keer de IT Project of the Year uit bij de Computable Awards, maar dit jaar verandert er wel iets. Want de voorgaande drie edities werden vijf verschillende sectoren samengevoegd in één categorie, de IT Project of the Year. Doordat we dit jaar maar liefst 29 projecten aangedragen kregen, reiken we dit jaar drie projectawards uit, in de publieke, enterprise- en kmo-markt.

De afgelopen drie jaar reikten we dus de IT Project of the Year uit. De eerste die de prijs in handen kreeg, was VDAB, RMDY en Odisee met AR Instruction Overlay, die werkzoekenden in de bouwsector informeerde over het werk van een bouwvakker. In 2020 ging de award naar de Uitbetalingsapp het Groeipakket, een project van Kind en Gezin, het VUTG en Cegeka. Vorig jaar won het Focus-platform, een project van Politie Antwerpen en Orange Cyberdefense.

Vijf kmo-genomineerden

Dit jaar reikt Computable voor het eerst de prijs uit voor het beste ict-project in de Belgische kmo-markt. De competitie startte vorig najaar met een aanmeldingsmodule voor het voordragen van ict-projecten. Een jury heeft zich de voorbije weken over de inzendingen gebogen. Bij hun beoordeling is rekening gehouden met de (zakelijke of maatschappelijke) meerwaarde, de technische impact, de uiteindelijke resultaten en het innovatieve karakter van het ict-project.

De winnaar krijgt zijn award op de Cybersecurity Europe-vakbeurs op 11 en 12 mei in Brussels Expo. Dit zijn de vijf genomineerden in alfabetische volgorde:

1. Knowledgeable legal entity automation (Legal Studio, Mendix en Appronto)
Legal Studio heeft samen met partner Appronto het low-code-platform van Mendix gebruikt om het nieuwe Klea-platform te creëren. Klea helpt juridische organisaties en afdelingen bij het digitaliseren van workflows en repetitief juridisch werk.

2. Kostprijs beter inschatten (ECS en Montova)
Het Zeebrugse ECS, specialist op het vlak van supply chain en intermodale transportoplossingen, stapte over naar een geïntegreerde service, waarbij de kostprijs beter in te schatten is. Het hielp ECS door de Brexit heen, maar deed meer dan dat.

3. Realtime-inzage in data en opslagruimte (BioRacer, VMware, Fujitsu, RVTools, Live Optics en Tracs Systems)
Efficiëntiewinst en gebruiksgemak zijn de belangrijkste voordelen van de nieuwe infrastructuur van Bioracer, een fabrikant van fietskleding. Het bedrijf kan realtime zien wat er met zijn data gebeurt en hoeveel opslagruimte er nog is.

4. Sales recommendation engine (Outspot en Dataroots)
De Belgische flashdealmarktleider Outspot wist de conversie van zijn nieuwsbrief te verhogen door het bouwen van een sales recommendation-systeem. Hierbij doen verschillende zelflerende en -evaluerende ai-modellen simultaan product-aanbevelingen.

5. Vernieuwing it-infrastructuur (I-Force, Dell Technologies en NTT)
De nieuwe infrastructuur heeft I-Force de tijd die het kost om data te verwerken met 95 procent kunnen verminderen. I-Force was op zoek naar een flexibelere, minder gesegmenteerde infrastructuur, want de huidige voldeed niet meer aan de eisen qua snelheid en efficiëntie.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable maakt de winnaar van de Award IT Project of the Year in SMB Market bekend tijdens de vakbeurs Cybersec Europe. Tijdens dit event, dat op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. Dat alles binnen het thema van de beurs: building a secure future. Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s of tracks: Digital Transformation & Automation, Improve Security Awareness, Cybersecurity Innovation, European Cyber Security Perspectives, Cybersecurity Solutions, Machine Learning, Data Intelligence & AI, IoT & 5G en Cloud Strategies.

U kunt zich in een later stadium gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-11T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.