Nog 10 kanshebbers voor IT Person of the Year 2023!

Dit artikel delen:

Op donderdag 20 april maakt Computable op Cybersec Europe zijn IT Person of the Year bekend. Vandaag stellen wij de shortlist voor van tien kandidaat-winnaars.

De verkiezing voor IT Person of the Year verloopt in etappes. Begin stelden we een zeventigtal Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar kon door de bezoekers van Computable op worden gestemd, en dat werd ook massaal gedaan. Deze week komen we in een stroomversnelling met de sort list en de uitreiking op donderdag 20/4.

Op Cybersec Europe (de opvolger van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo) maken wij dus de uiteindelijke winnaar bekend van IT Person of the Year. Die volgt dan Dominique LeroyPeter HinssenDanielle JacobsJonas DhaenensInti de CeukelaireBart Preneel en Stijn Bijnens op, in chronologische volgorde de winnaars van de vorige edities.

De IT Person of the Year wordt gekozen door de redactie van Computable, rekening houdend met de publieksstemmen. De belangrijke parameters hierbij zijn: activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, (bedrijfs)prestaties én de impact op de Belgische it-biotoop. Wat de Gouden Schoen is voor het profvoetbal is IT Person of the Year voor professionele it in ons land.

De shortlist

Hierbij de shortlist op alfabetische volgorde met tien namen voor IT Person of the Year:

Karen Boers, social entrepreneur
Met projecten als Startups.be, European Startup Network, BeCentral en BeCode maakte Boers het verschil op het vlak van technologie, ondernemerschap, digitale skills en divers talent. Boers stond ook vijf jaar lang in de top 50 van ‘most influential women in the European startup and venture capital space’ (2016-2020)

Mitch De Geest, ceo van Citymesh
Mitch De Geest stond aan de wieg van het bedrijf Citymesh uit Oostkamp dat intussen een vooraanstaande telecomspeler is in ons land. Van een tiental medewerkers ging het naar honderden én naar een samenwerking met Cegeka. Uit de 5G-frequentieveiling en de samenwerking werd de Citymesh de vierde speler op de Belgische telecommarkt.

Mieke De Ketelaere, expert AI
Mieke De Ketelaere is ingenieur en specialist in en promotor van kunstmatige intelligentie (ai), met de focus op het ethische, betrouwbare en duurzame aspect ervan. Ze is onder meer adjunct-professor aan Vlerick Business School, auteur, spreker en intussen ook bestuurder bij Springbok.

Daan De Wever – Group ceo en oprichter Dstny Group
De Leuvense ondernemer is medeoprichter en group ceo van cloudtelecombedrijf Dstny (voorheen Destiny). Intussen is Dstny een vooraanstaande Europees cloudtelecombedrijf, mede dankzij overnames in diverse Europese landen. Zijn technologiebedrijf is ook aanwezig in wielersponsoring met de gelijknamige wielerploeg. De Wever ligt ook aan de basis van de HR-tech start-up Vitaminsatwork.

Jeroen De Wit, oprichter & ceo Teamleader
Jeroen De Wit is ceo van Teamleader, de Belgische scale-up die met haar work management software bedrijven moet helpen om professioneel en efficiënt te verkopen, factureren en werk te plannen. Zijn bedrijf kwam vorige zomer in handen van het Noorse Visma, eveneens bekend van een professionele wielerploeg.

Gertie Delande, VP Healthcare bij Cegeka
Naast VP Healthcare is Gertie Delande ook gedelegeerd bestuurder van nexuzhealth, de joint venture die Cegeka Healthcare 5 jaar geleden opzette samen met UZ Leuven. Wat begon als het elektronisch patiëntendossier van UZ Leuven is intussen geëvolueerd naar het doel om alle zorgverleners in één centraal medisch dossier te laten samenwerken.

Annemie Depuydt, directeur ICTS KU Leuven
Sinds 2008 is Depuydt algemeen directeur van het eengemaakte ict-departement van de universiteit, aanvankelijk bestaande uit het rekencentrum en de operationele ict. In totaal heeft ze een team van ruim 200 mensen onder zich. Depuydt begon als programmeur-analist en werd nadien projectleider bij de universiteit.

Ingrid Gonnissen, ceo Ricoh Belux
Sinds februari 2023 de nieuwe ceo van Ricoh België en Luxemburg. Voor haar nieuwe rol werkte ze onder meer in managementfuncties bij Orange Belgium en Xerox. Bovenal draagt ze al jaren diversiteit in de bedrijfswereld en de technologiesector hoog in het vaandel. Zo organiseert Gonnissen onder meer het Young Potential Boost Camp om jong vrouwelijk talent te koppelen aan een mentor.

Martine Tempels, oprichter Coderdojo Belgium
Ze is voorzitter en mede-initiatiefnemer van CoderDojo, een vrijwilligersinitiatief om kinderen te leren programmeren. Daarnaast stond ze ook zowat twaalf jaar aan het hoofd van de bedrijvenafdeling van Telenet.

Saskia Van Uffelen, digital manager Agoria
Ze is manager digital in het context-team van Agoria, de Belgische sectorale werkgeversorganisatie voor technologiebedrijven. Daarmee wil ze zich, ook met het Be the Change-project van Agoria, inspannen voor de Belgische digitale ondernemingen en de digitale economie. Opgeleid als lerares heeft Van Uffelen haar hele carrière gewerkt in it-bedrijven.

Ceremonie op 20 april om 15.45 uur op Cybersec Europe

De winnaar van IT Person of the Year, en ook van de andere Computable Awards, komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 19 en 20 april 2023. Op 20 april reiken we daar de prijzen uit op de heroes stage (hall 7) van Cybersec Europe. U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-17T12:54:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.