De tien meest gelezen achtergrondstukken van 2021

Niet alleen nieuwsartikelen werden door u verslonden, beste lezer, ook de achtergrondstukken van Computable konden op veel bijval rekenen, zeker als ze over het loon gaan in de it-sector. Dit zijn de tien meest gelezen achtergrondstukken van dit jaar.

Plek 1 tot en met 5


1. 22 Belgische securitybedrijven om te volgen

Inzake cybersecurity zit er in ons land veel kennis en innovatie. Samen met Best Startup.eu selecteerde Computable België de lijst van ‘22 Belgische securitybedrijven en -organisaties to watch’.   

2. Vijfentwintig ict-profielen en hun salaris

Ict-lonen zitten in de lift. Maar hoeveel verdien je in een bepaalde it-functie, rekening houdend met je vaardigheden en ervaring? We zetten de lonen van 25 it-profielen op een rijtje. Show me the money.

3. In memoriam: de man die het internet redde

Dan Kaminsky overleed op 23 april 2021. De man die ‘het internet redde’ werd nauwelijks 42 jaar. Kaminsky vond in 2008 een serieus beveiligingslek in het fundament van het wereldwijde web, de zogenaamde DNS cache poisoning.

4. Hoe snel word je een unicorn?

Een marktwaarde van een miljard euro (of dollar) of meer, maakt van een startup een unicorn of eenhoorn. Hoe (snel) geraak je daar?

5. Visterin Verdiept: Waar blijft 5G in België?

De komst van 5G lijkt in ons land nog niet voor morgen. En eigenlijk ook niet voor overmorgen. ‘Dit jaar nog een 5G-veiling? Die kans lijkt me klein?’

Plek 6 tot en met 10


6. Enkele cruciale vragen over low-code

Binnen een jaar of drie duikt low-code op in de meerderheid van de projecten rond softwareontwikkeling. Twee kwesties werpen zich op. Welke projecten zijn (het meest) geschikt voor low-code en welke platformen spelen hierin een rol van betekenis?

7. Welke outsourcer voor uw it?

Belgisch, Europees, Amerikaans of uit India? Er is geen verband tussen de klantentevredenheid ten aanzien van een it-outsourcer en diens origine. ‘Al heeft elke speler zijn specialiteit en sterke punten.’

8. Ontwikkelaars haten deze programmeertalen het meest

Er zijn in de ogen van ontwikkelaars drie soorten programmeertalen. Er zijn de talen die ze gebruiken, de programmeertalen waar ze een hekel aan hebben en tenslotte zij die ze het liefst hebben. In alle drie categorieën duiken andere namen op.

9. Sterke behoefte aan tools voor containers

Containers zetten hun opmars door. Vooral omdat zij modernisering van bedrijfsprocessen mogelijk maken. Uit onderzoek van CCS Insight, in opdracht van Red Hat, blijkt evenwel een sterke behoefte aan tools en automatisering van de it-processen die gepaard gaan met de inzet van containers. Partners en leveranciers bepalen mede het succes van containergebruik.

10. Ordina: werk aan de winkel voor omzetgroei

Hoewel Ordina stelt dat het een sterk jaar achter de rug heeft, met verbeterde financiële resultaten, moet het wel de omzetdaling in Nederland zien om te buigen. Topman Jo Maes is daar vol vertrouwen over, zo bleek bij de toelichting op de jaarcijfers. 'We liggen op koers met ons strategisch plan Ordina 2022'. De ict-dienstverlener wil omzetgroei bewerkstelligen door in Nederland meer focus aan te brengen met een eigen directeur en middels overnames.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-29T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.