Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘HoloLens heeft GUI nodig, geen Start-menu’

Microsoft HoloLens

Microsofts cyberbril Hololens heeft een graphical user interface (gui) die teveel is afgekeken van de desktop. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Terwijl het nog wachten is op de definitieve uitvoering van de Hololens en developers hun spaarvarkens alvast mogen stukslaan, lijkt Microsoft een eerder gemaakte gui-fout te herhalen. De gebruikersinterface van de cyberbril heeft een Start-menu in tegeltjes dat direct doet denken aan Windows 8. Net zoals het oude Windows Mobile (officieel vanaf versie 5 zo geheten) het bekende uitklappende Start-menu afkeek van desktop-Windows.

De tegeltjes-gui in de Hololens is laatst uitgelekt in een uitlegvideo waar op 26 seconden het bekende Windows-menu in beeld komt. Microsoft maakt dus vooralsnog geen gebruik van de nieuwe mogelijkheden die de ‘doorkijkbril’ Hololens te bieden heeft. Het apparaat combineert namelijk virtual reality met de eigenlijke, fysieke wereld en komt zo tot augmented reality. Het gebruik van de elders al bekende gebruikersinterface is geen gemis. Of zorgt het juist voor vertrouwdheid bij de gebruiker? Wat vind jij?

De Hololens en zijn Start-menu

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T08:13:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.