De tien meest gelezen ‘Opmerkelijk’-stukken van 2021

Naast hard it-nieuws en doorwrochte analyses, maken we op Computable af en toe ook graag plaats voor wat lichtere onderwerpen en die belanden vaak in onze rubriek ‘Opmerkelijk’. En aan de leescijfers te zien, kunt u die aanpak blijkbaar wel appreciëren. Dit waren de tien meest gelezen artikelen uit deze rubriek.

Plek 1 tot en met 5


1. Mechelen digitaliseert aanslagbiljetten via eBox

De stad Mechelen verstuurt vanaf dit jaar aanslagbiljetten en aanmaningen digitaal naar eBox, tenminste voor burgers en ondernemingen die aangeven dat ze hun documenten digitaal willen ontvangen. De stad werkt hiervoor samen met Cipal Schaubroeck en Digitaal Vlaanderen.

2. Microsoft vervangt Calibri als standaardlettertype

Na veertien jaar trouwe dienst was Calibri aan vervanging toe als het standaardlettertype in Microsoft Office. De designafdeling van het bedrijf vond dat het tijd wordt voor wat nieuws. In haar opdracht zijn vijf gloednieuwe le

ttertypes ontwikkeld.

3. Microsoft-technici overnachtten in datacenters

Werknemers van Microsoft sliepen tijdens de lockdown-fase van de Covid-19 pandemie in datacenters. Uit vrees niet meer van en naar hun werk te kunnen reizen, besloten ze in die periode ‘tussen de servers’ door te brengen.

4. VS doen onderzoek naar mysterieus microgolf-wapen

De Nationale Veiligheidsraad (NSC) in Washington leidt een onderzoek naar het mysterie van een geheim microgolf- of radiogolfwapen. Een niet nader genoemde statelijke actor zou deze techniek aanwenden om de hersenen van Amerikaanse diplomaten, spionnen en militairen aan te vallen.

5. Google Assistent spreekt Vlaams

De virtuele Google Assistent kreeg dit jaar een Vlaamse stem. Ter ere van de lancering, konden gebruikers ook geholpen worden door niemand minder dan komiek Philippe Geubels.

Plek 6 tot en met 10


6. 's Werelds grootste 3d-geprinte beelden staan in België

De grootste 3d-geprinte beelden ter wereld staan aan de promenade van Nieuwpoort. De beelden zijn ontworpen door kunstenares Goshka Macuga en zijn vervaardigd door Poly Products uit het Nederlandse Werkendam. 

7. Surinaams it-bedrijf zoekt talent in Benelux

De Surinaamse it-dienstverlener Qualogy Caribbean uit Paramaribo zoekt nieuwe medewerkers en richt zich daarvoor specifiek op mensen uit de Benelux. Wie zich voor minstens twee jaar in Paramaribo wil vestigen, mag solliciteren.

8. Laagdrempelige strip toont gevaren ransomware

It-beveiliger Barracuda Networks en partner Lemontree hebben een stripverhaal laten maken waarin op een laagdrempelige manier wordt uitgelegd wat ransomware is. Zo willen zij aan een breed publiek laten zien hoe groot het probleem inmiddels is geworden.

9. Duizenden betonblokken Afsluitdijk krijgen rfid

De Afsluitdijk wordt versterkt met vijfenzeventigduizend nieuwe betonblokken die zijn voorzien van een rfid-tag. Met deze radio-frequency-identification-technologie houdt bouwconsortium Levvel de kwaliteit van de betonblokken nauwgezet in de gaten. Het Vlaamse Aucxis levert de rfid-tags en het systeem erachter.

10. Scheurkalender Capgemini voor onder de kerstboom

Een ict-bedrijf met een eigen scheurkalender over digitalisering? Dat valt op in het rijke aanbod van scheurkalenders waaruit jaarlijks te kiezen valt. Capgemini Academy blijkt voor de tweede keer een speciale kalender over ict te hebben uitgebracht. Mocht u nog een origineel kerstcadeautje zoeken...

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-27T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.