Dit zijn de beste enterprise-projecten van België!

Computable Awards 2022, categorie IT Project of the Year in Enterprise Market

Vertegenwoordigers van de genomineerde projecten in 2021

Wat waren de beste ict-projecten in de Belgische enterprise-markt? Dat zoekt Computable uit via een award voor IT Project of the Year in Enterprise Market. Vandaag maken we de vijf finalisten bekend. De winnaar komen we te weten tijdens vakbeurs Cybersec Europe op 11 en 12 mei.

Dit jaar reiken we voor de vierde keer de IT Project of the Year uit bij de Computable Awards. Wel verandert er dit jaar iets. Want de voorgaande drie edities werden vijf verschillende sectoren samengevoegd in één categorie, de IT Project of the Year. Doordat we dit jaar maar liefst 29 projecten aangedragen kregen, reiken we dit jaar drie projectawards uit, in de publieke, enterprise- en kmo-markt. Eerder maakten we al de genomineerden bekend in de kmo-markt en de publieke sector.

De afgelopen drie jaar reikten we dus de IT Project of the Year uit. De eerste die de prijs in handen kreeg, was VDAB, RMDY en Odisee met AR Instruction Overlay, die werkzoekenden in de bouwsector informeerde over het werk van een bouwvakker. In 2020 ging de award naar de Uitbetalingsapp het Groeipakket, een project van Kind en Gezin, het VUTG en Cegeka. Vorig jaar won het Focus-platform, een project van Politie Antwerpen en Orange Cyberdefense.

Vijf genomineerde enterprises

Dit jaar reikt Computable voor het eerst de prijs uit voor het beste ict-project in de Belgische enterprise-markt. De competitie startte vorig najaar met een aanmeldingsmodule voor het voordragen van ict-projecten. Een jury heeft zich de voorbije weken over de inzendingen gebogen. Bij hun beoordeling is rekening gehouden met de (zakelijke of maatschappelijke) meerwaarde, de technische impact, de uiteindelijke resultaten en het innovatieve karakter van het ict-project.

De winnaar krijgt zijn award op de Cybersecurity Europe-vakbeurs op 11 en 12 mei in Brussels Expo. Dit zijn de vijf genomineerden in alfabetische volgorde:

1. Automatiseren orderverwerking (Van Marcke, Brainjar en RoboRana)
Van Marcke, specialist in sanitair en verwarming, zocht naar een comfortabele manier om de dagelijkse stromen aan e-mails van leveranciers te verwerken. Tot voor kort kon zelfs een voltijds medewerker die taak niet bolwerken. Nu wel, met dank aan robotic process automation en artificiële intelligentie.

2. Cloud analytics in verzekeringssector (Federale Verzekering, Laco en SAS )
Federale Verzekering migreerde haar data- en analytics-activiteiten naar een moderne cloud-infrastructuur. Hierdoor kan de verzekeraar beter inspelen op de noden van de markt en tegelijk haar interne werking stroomlijnen.

3. Flexibel en schaalbaar digitaal ecosysteem (Bleckmann, Boomi en B-Flow)
Bleckmann, een logistiek bedrijf voor mode- en lifestylemerken, kwam op de proppen met een integratieplatform die hun separate systemen met elkaar verbindt. Zo is Bleckmann in staat om snel te reageren op marktontwikkelingen en veranderende klantbehoeften.

4. Intelligente recyclageketen (Bebat en Cubitec)
Datastromen van tienduizenden meetpunten met behulp van iot-sensoren samenbrengen in één platform. Dat is wat het project dat Bebat nodig had in de snel evoluerende markt van batterijen.

5. Iot vindt verloren opleggers terug (Distrilog en Sensolus)
Logistiek bedrijf Distrilog was de zoektocht naar verloren trailers beu en vond een oplossing in internet of things (iot). Zo kreeg het bedrijf opnieuw de touwtjes in handen.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable maakt de winnaar van de Award IT Project of the Year in Enterprise Market bekend tijdens de vakbeurs Cybersec Europe. Tijdens dit event, dat op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. Dat alles binnen het thema van de beurs: building a secure future. Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s of tracks: Digital Transformation & Automation, Improve Security Awareness, Cybersecurity Innovation, European Cyber Security Perspectives, Cybersecurity Solutions, Machine Learning, Data Intelligence & AI, IoT & 5G en Cloud Strategies.

U kunt zich in een later stadium gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-25T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.