NTT installeert thermische camera tegen corona

Dit artikel delen:
koorts thermometer ziekenhuis

De it-dienstenleverancier NTT heeft een geavanceerde thermische camera geïnstalleerd in het Mariaziekenhuis te Pelt. Deze meet de temperatuur van bezoekers en patiënten met een nauwkeurigheid tot 0,3° Celsius. Door de koortsscreening zijn patiënten met corona-symptomen te onderscheppen.

Voor de screening-oplossing bij de hoofdingang werd een beroep gedaan op een nieuwe oplossing van NTT met thermische camera, led-scherm en zogenaamde black body. De camera detecteert radiatie van objecten, en kan die ogenblikkelijk koppelen aan een temperatuur.

De daarnaast opgestelde black body maakt de camera nog nauwkeuriger. Op het scherm leest de controlepost vervolgens de temperatuur van de bezoeker af. Wanneer de temperatuur te hoog is, geeft het systeem een melding. De detectie gebeurt snel en volledig contactloos: de camera is tot op zes meter afstand nauwkeurig. Ter bescherming van de privacy, zijn de camera’s niet verbonden met het netwerk en worden de beelden niet opgeslagen.

Tom Van Opstal, it-manager in het ziekenhuis, legt uit dat het kostenplaatje voor alle hardware neerkomt op ongeveer 10.000 euro. 'Dat is natuurlijk exclusief de kost om de screening te bemannen. Niet goedkoop, maar de investering zeker waard. Niet alleen komende maanden maar ook later kunnen ze hun nut bewijzen.’

Toekomstpotentieel

De opstelling is geen tijdelijk gegeven, het ziekenhuis zal dit de rest van het jaar gebruiken, om personen te scannen die in ziekenhuis binnenkomen. Ook daarna zijn er mogelijkheden, omdat de opstelling zowel mobiel als vast is in te zetten en er bijvoorbeeld ook snelle self-scan-oplossingen voor het personeel bestaan. Van Opstal: ‘De definitieve opstelling voor later is nog niet duidelijk, maar we zien het toekomstpotentieel. We zijn ook op andere vlakken met optimalisatie en digitalisering bezig, zoals track and trace van ziekenhuisobjecten zoals rolstoelen. We denken ook aan slimme alarmknoppen. Er verandert dus veel, en sneller dan ooit.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-24T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.