De opvallendste carrièreswitches van 2020

Dit artikel delen:

Ook dit jaar werd er weer flinkg ‘gejob-hopt’ binnen de Belgishe ict-wereld. Een Imec-topvrouw die ijsjes gaat verkopen, een overstap van een grote telecomoperator naar een veel kleinere startup en de terugkeer van een ‘prodigal son’ naar Telenet. Dat waren de meest gelezen loopbaanartikelen van 2020.

1. Imec it-topvrouw kiest voor opvallende carrièreswitch

Het artikel dat het meest op uw aandacht kon rekenen, ging meteen ook over de allicht meest onverwachte carrière-switch van 2020. Eind februari werd immers bekend dat Inge Neven, bij Imec chief of staff met verantwoordelijkheid voor it, corporate projecten en risk management een ijssalon en een eventlocatie ging openen in Heverlee, bij Leuven.

2. Yves Ghys verruilt Proximus voor scale-up Pozyx

Vijftien jaar, zo lang werkte Yves Ghys bij telecomoperator Proximus, op het laatst als manager vande interne verkoopafdeling waar hij een veertigtal verkoopexperts leidde. Begin maart werd bekend dat hij als coo naar Pozyx trekt, de spin-off van de Ugent die in positioneringstechnologie is gespecialiseerd.

3. Bart Colson keert terug naar Telenet

Na een interludium van twee jaar keerde Bart Colson in maart terug naar Telenet, waar hij vice president customer operations en solutions werd. Colson was eerder al meer dan dertien jaar aan de slag bij de Mechelse kabelboer, van 2004 tot 2017. In dat jaar vertrok hij echter om operationeel directeur (coo) van Eurofiber te worden, een avontuur dat drie jaar duurde.

4. Ict-directeur Marc Monballieu geeft fietswiel door

Niet echt een wisseling, maar wel interessant. Na vijftien jaar lang de it-afdeling van het Gentse AZ Maria Middelares geleid te hebben, ging ict-directeur Marc Monballieu er met pensioen. Op die manier kreeg hij meer tijd om zich op zijn favoriete sport toe te leggen: fietsen. De komende jaren zal hij allicht dus nog verschillende keren weer de Mont Ventoux beklimmen, de Franse berg die hij ondertussen al ruim 130 keer getemd heeft.

5. Nicolas Hendrickx ruilt Oracle voor Aca It-Solutions

Een kwarteeuw Oracle, dat was het traject dat Nicolas Hendrickx er had op zitten, toen hij in april van dit jaar besliste om naar de de Limburgse integrator Aca It-Solutions over te stappen. Hij wordt er chief sales officer en zal rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Ronny Ruyters.

6. Patrick Putman wordt cio van Manuchar

Eind oktober vernamen we dat Patrick Putman, cio bij Engie Cofely Belux, de nieuwe chief information officer wordt van de multinational Manuchar. Dat is een van de wereldleiders in natriumcarbonaat en -sulfaat, goed voor een omzet van anderhalf miljard dollar, 160 vestigingen wereldwijd en mét hoofdzetel in Antwerpen.

7. VMware benoemt Sophie Decock als Belux-topvrouw

Dit jaar kreeg VMWare Belux een nieuwe country leader. De keuze viel op Sophie Decock, die daarvoor al twee jaar aan de slag was bij Google Cloud. Daarvoor was ze de eerste Belgische medewerkster van Servicenow. Andere werkervaringen deed ze op bij EMC, Sun Microsystems en GE Capital Solutions.

8. Philippe Urbain krijgt topfunctie bij NTT Europe

Philippe Urbain, een oudgediende van NTT die al sinds 2001 voor het bedrijf werkte (toen het nog Dimension Data heette), gaf in april van dit jaar zijn carrière een flinke boost door te promoveren tot vicepresident Intelligent Business and Workplace Solutions. Vanuit die functie stuurt hij zeventien landen aan.

9. Kim Rymenants wordt verkoopdirecteur bij Cegeka

Begin november werd Kim Rymenants bij Cegeka gepromoveerd tot verkoopsdirecteur voor de nuts- en industriebedrijven. Rymenants stapte in 2016 naar de Hasseltse it-integrator over, na een carrière bij Logica en CGI. Hij begon daar als directeur pre-sales en bidoffice gecombineerd met een rol als account executive voor enkele topklanten.

10. Johnny Smets nieuwe topman bij Realdolmen

In januari van 2020 trad Johnny Smets in de voetsporen van Marc De Keersmaecker als nieuwe algemeen directeur bij integrator Realdolmen. Smets had er al een vijftien jaar lange carrière bij Realdolmen op zitten en was, tot hij topman werd, managing director application & infrastructure services and outsourcing en had tevens innovatie onder zijn bevoegdheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-29T08:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.