Vlaams overheidscontract best gelezen nieuws van 2021

Megafoon

Met het jaareinde in zicht, blikt ook Computable graag even terug. Wat waren onze best gelezen nieuwsartikelen? Berichten over de overheid en mensen die hun carrière een nieuwe wending geven, blijken zeer in de smaak te vallen bij u, beste lezer. Hierbij de top-10 van 2021.

Plek 1 tot en met 5


1. Vlaanderen deelt 1 miljard euro aan ict-contract uit

In mei werd bekend dat de Vlaamse regering zijn ict-contract (ter waarde van een miljard euro) openbreekt over verschillende bedrijven. Atox, DXC, Cegeka en Proximus hoorden bij de winnaars. Tata Consultancy viel dan weer uit de boot.

2. Itsme voegt MyPension en Tax-on-Web toe

Sinds 2018 kunnen we als burger inloggen op overheidstoepassingen als Tax-on-Web en MyPension via Itsme. Toch kon dit artikel ook in 2021 nog op heel wat belangstelling rekenen, het is zelfs ons tweed meest gelezen nieuwsartikel.

3. KBC-cio Peeters kiest voor ceo-rol bij Vandersanden

In maart verliet cio Rudi Peeters, na drie decennia, de bank KBC om ceo te worden bij baksteenproducent Vandersanden. ‘Na 34 jaar wil ik iets anders dan een bank en it. Dat vind ik als ceo bij Vandersanden dat de nadruk legt op innovatie en duurzaamheid’, aldus de nieuwbakken topman.

4. Dit zijn de 70 kanshebbers voor IT Person of the Year

Uiteraard is ook onze eigen verkiezing voor de ‘it person of the year’ een jaarlijkse zekerheid in de top van meest gelezen artikelen. Voor wie het vergeten zou zijn: de eer ging dit jaar naar professor Bart Preneel van de KULeuven, die onder meer mee aan de wieg stond van de Covid-app.

5. Imec it-topvrouw kiest voor opvallende carrièreswitch

Een topvrouw van het Leuvense Imec die een complete carrièreswitch maakt en een ijssalon opent? Inge Neven deed deze niet alledaagse “move” en zelfs al in 2020. Niet verwonderlijk dus dat ze zich daarmee ook dit jaar in de top-10 van meest gelezen stukken katapulteerde.

Plek 6 tot en met 10


6. Johan Lybaert laat Cegeka achter zich

Een ‘donderslag bij heldere hemel’, zo noemde onze man het nieuws dat Johan Lybaert, na zeventien jaar, de deur achter zich dichttrekt bij Cegeka. U was ook verbaasd, want het artikel uit november sprong moeteloos onze top-10 binnen.

7. Mislukt it-project justitie kost 28 miljoen euro

Bij oudgedienden uit de it laat de naam ‘Phenix’ nog altijd koude rillingen over de rug lopen. Het is een van de meest spraakmakende mislukkingen uit onze vaderlandse automatiseringsgeschiedenis. In oktober van dit jaar viel, na twintig jaar, eindelijk het doek over de affaire. 28 miljoen euro is in rook opgegaan.

8. Computable nomineert 10 it-persoonlijkheden

Nog nieuws uit eigen huis: de shortlist van de tien mensen die in aanmerking kwamen voor de titel van ‘it person of the year’. Zoals we hierboven al verklapten: Bart Preneel haalde het van onder meer Karen Boers, Anja Capelle en Pierre Dumont.

9. Baekelmans wordt technologiediplomaat in New York

Begin februari verhuisde John Baekelmans van de hoofdzetel van Rombit naar New York om er technologiediplomaat te worden voor Flanders Investment & Trade. De oud-gediende van Imec gaat er Amerikaanse ondernemingen begeleiden om een stek te vinden in Vlaanderen.

10. Paul Danneels niet langer cto bij Fednot

Begin april scheidden de wegen van Paul Danneels en Fednot, de Federatie van het Belgische Notariaat. Danneels werkte er als business en innovation manager, in tandem met cio Gerdy De Clercq, die ook de organisatie verliet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-31T09:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.