Cegeka domineert overnamenieuws in 2020

De tien meest gelezen artikelen over overnames

Overnames en acquisities zijn dagelijkse kost in it-land. Het zijn ook onderwerpen die duidelijk op uw belangstelling kunnen rekenen, beste lezer. Hierbij de tien meest gelezen artikelen over overnames in België.

1. Cegeka neemt deel Getronics België over

Het faillissement van Getronics deed sowieso al heel wat stof opwaaien. Niet verwonderlijk dus dat het artikel over inlijving van een deel van het bedrijf door een ander groot, bekend bedrijf gretig werd aangeklikt.

2. Cegeka krijgt toegang tot 5G via overname Gridmax

Op nummer twee alweer Cegeka, met de overname van Gridmax. Die acquisitie was vooral belangrijk omdat Cegeka zo toegang krijgt tot radiofrequenties die voor 5G kunnen ingezet worden.

3. Visma neemt boekhoudplatform Yuki over

De Noorse softwaregroep Visma is bij het grote publiek vooral bekend als sponsor van een wielerploeg. Maar bij Yuki, makers van accountingsoftware, kennen ze het bedrijf nu ook. In augustus werd Yuki door Visma ingelijfd voor een niet nader genoemd overnamebedrag.

4. Esas neemt Nederlandse Kabelmaatschappij over

Esas uit Wilrijk heeft al eerder overnames gedaan in Nederland, maar de acquisitie van de Nederlandse Kabelmaatschappij is de nieuwste parel aan de kroon van het Belgische bedrijf. NKM werd in 1970 opgericht en coördineert de aanleg en het onderhoud van kabelnetwerken.

5. Intracto koopt digitale marketeer Bake & Company

De overname van Bake & Company was lang niet de enige of de grootste acquisitie die Intracto deed dit jaar. Ze kon wel op veel aandacht rekenen. Bij Bake & Company werken twaalf mensen die zich richten op ‘diagnostics & strategische consultancy’.

6. LCL neemt datacenter Atos over

Medio april werd bekend dat LCL zo’n 5,5 miljoen euro pompt in de overname en modernisering van een datacenter van Atos in Huizingen. Het wordt de vierde datacenterlocatie van LCL in ons land en de derde rond Brussel.

7. Esas voor kwart miljard in Franse handen

Nauwelijks een week nadat Esas bekendmaakte dat het het Nederlandse NKM had overgenomen, bleek het zelf een dochtermaatschappij geworden te zijn van de Franse it-groep Circet. De Fransen hebben bijna 250 miljoen euro over voor het bedrijf.

8. NRB neemt Computerland over

Eind mei sloegen ook NRB en Computerland de handen in mekaar. Computerland is een ict-dienstverlener met hoofdkantoor in Alleur en kantoren in Gosselies en het Groothertogdom Luxemburg. Computerland richt zich vooral op de middelgrote bedrijven in België en Luxemburg, met geïntegreerde oplossingen van Microsoft.

9. Ricoh België neemt it-integrator Orbid over

Ricoh België nam in mei het Merelbeekse Orbid over, een bedrijf gespecialiseerd in it- en hr-consultancy. Na eerdere overnames in Wallonië en Brussel, neemt Ricoh met deze overname ook stelling in in Vlaanderen.

10. Cegeka koopt Citymesh en wordt nationale operator

Groot nieuws in telecomland eind december: Cegeka neemt Citymesh over, een van de weinige Belgische bedrijven die, naast de grote drie operatoren, een vergunning op zak heeft voor 5G-spectrum. Met de acquisitie krijgen Cegeka en Citymesh een sterke positie in handen op de toekomstige markt voor 5G-toepassingen in ons land.

Kwartaaloverzichten CFI

Samen met financieel adviesbureau Corporate Finance International (CFI) stelt Computable elk kwartaal een overzicht samen van Nederlandse en Belgische deals rond overnames, fusies en deelnemingen op de ict-markt. Dit jaar zijn daarover de volgende vier artikelen verschenen:


Het artikel over vierde kwartaal van 2020 verschijnt in januari 2021.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-31T08:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.