De opvallendste carrièreswitches van 2018

Dit artikel delen:

Wie ligt eruit? Wie komt erbij? En wie trekt waar naartoe? Dat zijn vragen die u blijkbaar mateloos boeien, beste lezer, want de artikelen over carrièreswitches, overstappen en ‘nieuwe opportuniteiten’ eindigen steevast erg hoog in ons lijstje van meest aangeklikte verhalen. We zetten de meest gelezen artikelen van dit jaar uit de rubriek ‘Baanvak’ dan ook nog eens graag op een rijtje voor u.

1) Nicolas Collette ruilt Telenet voor Cable & Wireless

Nicolas Collette, de huidige vice president business sales bij Telenet, trekt vanaf 1 augustus naar de Caraïbische eilanden waar hij vice president southern cluster wordt voor Cable & Wireless dat in handen is van John Malone, de topman van Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet.

2) Alain Van den Broeck wordt ceo van Option

Alain Van den Broeck verlaat Securitas en wordt de ceo van Crescent Solutions dat ook Option omvat. Het is een van de drie afdelingen van de Crescent groep die geleid wordt door Eric Van Zele, de gewezen topman van Barco.

3) Piet Pauwels verlaat Cisco voor Microsoft

Piet Pauwels verlaat na bijna achttien jaar Cisco en kiest voor een nieuwe toekomst bij Microsoft. Hij wordt er Solution Specialist Modern Workplace.

4) Marc De Groote ruilt Cegeka voor NRB

Marc De Groote, een van de topfiguren van integrator Cegeka, stapt over naar de Waalse dienstenleverancier NRB. Hij wordt er chief commercial officer.

5) ING België zoekt nieuwe cio, Johan Kestens stapt op

Johan Kestens, chief information officer (cio) van ING België, verlaat het bedrijf om zijn carrière buiten het bedrijf voort te zetten. Hij treedt per 1 september 2018 af, maar werkt in de komende periode nog wel aan enkele strategische projecten bij de bank. Wat hij hierna gaat doen is nog onbekend. Ook moet de bank een nieuwe financieel directeur zoeken, omdat de huidige cfo een nieuwe functie binnen ING Groep gaat bekleden.

6) Gerdy De Clercq nieuwe cio bij FedNot

Gerdy De Clercq is de nieuwe chief information officer bij Fednot, de Belgische federatie van Notarissen. Hij zal er in tandem werken met Paul Danneels, verantwoordelijk voor digital innovation en business transformation.

7) Ingrid Merckx ruilt Agfa voor topjob bij Securitas

Ingrid Merckx wordt de nieuwe country president van Securitas België en Luxemburg. Zij komt over van Agfa Gevaert waar ze werkte aan de afsplitsing van de it-poot Agfa Healthcare. Ze volgt Régis Gaspar op die eind vorig jaar vertrok bij Securitas.

8) Sonja Noben niet langer cio BNP Paribas Fortis

De bank BNP Paribas Fortis is op zoek naar een nieuwe cio. Het contract met Sonja Noben is stopgezet en ze is ook niet langer lid van het directiecomité.

9) Marijke Verhavert ruilt overheid voor Tomorrowlab

Marijke Verhavert, tot voor kort programmamanager kunstmatige intelligentie op het Agentschap Informatie Vlaanderen, stapt over naar Tomorrowlab als innovation designer. Verhavert was begin dit jaar nog kandidaat ICT Woman of the Year.

10) Filip Van Rompaey wordt CIO Fluvius

Fluvius, de nieuwe netbeheerder die ontstaat uit het samengaan van Eandis en Infrax, heeft Filip Van Rompaey, huidig it-directeur van Infrax, gekozen als cio. Hij wordt ‘first in line’, maar zal het departement samen leiden met Frank De Saer, de it-verantwoordelijke bij Eandis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-27T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.