De tien meest spraakmakende berichten op Computable

Nu het nieuwe jaar voor de deur staat, vonden we het tijd om ook eens even in onze achteruitkijkspiegel te turen. Welke verhalen werden het meest door u aangeklikt op deze website? Carrièreswitches konden op heel wat aandacht rekenen, maar ook stukken over it-ellende, de NMBS en Itsme werden gretig gelezen.

Dat SAP-projecten al eens stevig de mist kunnen ingaan, bewijst het meest aangeklikte stuk van 2018: het nieuws dat de supermarktketen Lidl zowat een half miljard euro afschrijft op een SAP-project. Op de tweede plaats vinden we een artikel over iemand die zijn loopbaan een nieuwe wendig gaf: Nicolas Collette die van Telenet overstapt naar Cable&Wireless. Het brons gaat naar een artikel over Itsme, de nieuwe veilige inlogmethode die nu ook gebruikt kan worden op MyPension en Tax-on-Web.

Ook in de rest van de top-10 duiken heel wat stukken op over carrièreswitches, al beroerde het u ook blijkbaar dat Google geld gaat vragen voor zijn eigen apps (niet aan u, maar aan smartphonebouwers). Ook het contract tussen spoorwegbedrijf NMBS en TCS leverde veel kliks op. De twaalf genomineerden voor onze verkiezing van it-persoonlijkheid van het jaar konden u ook boeien. De top-10 wordt afgesloten met Maggie De Block’s initiatief ‘data for a better health’.

De Top-10

1) Lidl neemt verlies van half miljard op SAP-project

Lidl is circa een half miljard euro kwijt aan een mislukt SAP-project. De Duitse supermarktketen is sinds zeven jaar bezig met de implementatie van de bedrijfsapplicatie, maar heeft het vertrouwen in een goede afloop verloren. Dat schrijven Duitse media.

2) Nicolas Collette ruilt Telenet voor Cable & Wirless

Nicolas Collette, de huidige vice president business sales bij Telenet, trekt vanaf 1 augustus naar de Caraïbische eilanden waar hij vice president southern cluster wordt voor Cable & Wireless dat in handen is van John Malone, de topman van Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet.

3) Itsme voegt MyPension en Tax-on-Web toe

Inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web is voortaan mogelijk met behulp de Itsme. Eerder gebruikten ook al enkele grootbanken de app om gebruikers te laten inloggen op hun online diensten.

4) NMBS haalt Tata Consultancy Services binnen

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat met behulp van een externe consultant de digitalisering van het bedrijf versnellen. Dat schrijft De Tijd. De keuze viel op het Indiase it-bedrijf Tata Consultancy Services (TCS). Het contract heeft een waarde van minstens 175 miljoen euro en kan tot 245 miljoen euro oplopen.

5) Alain Van den Broeck wordt ceo van Option

Alain Van den Broeck verlaat Securitas en wordt de ceo van Crescent Solutions dat ook Option omvat. Het is een van de drie afdelingen van de Crescent groep die geleid wordt door Eric Van Zele, de gewezen topman van Barco.

6) Google gaat geld vragen voor eigen apps

Smartphonefabrikanten die bepaalde Google-apps willen installeren op hun Europese telefoons, zullen Google daar in de toekomst voor moeten betalen. De nieuwe politiek is een gevolg van de miljardenboete die Google opgelegd kreeg van de Europese Commissie.

7) Piet Pauwels verlaat Cisco voor Microsoft

Piet Pauwels verlaat na bijna achttien jaar Cisco en kiest voor een nieuwe toekomst bij Microsoft. Hij wordt er Solution Specialist Modern Workplace.

8) Marc De Groote ruilt Cegeka voor NRB

Marc De Groote, een van de topfiguren van integrator Cegeka, stapt over naar de Waalse dienstenleverancier NRB. Hij wordt er chief commercial officer.


9) Computable nomineert 12 it-persoonlijkheden

Computable kiest dit jaar wederom zijn ‘IT Person of the Year’. Vandaag stelt de reactie de final list voor van vijf kandidaat-winnaars. De winnaar wordt bekendgemaakt op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo op 14 maart om 16:00 uur te Brussels Expo.


10) Maggie De Block lanceert ‘data for better health'

Op 6 september van dit jaar lanceert minister van Volksgezondheid Maggie De Block het project ‘data for better health’. De bedoeling is om kennisinstellingen, dataspecialisten, zorgverleners en wetenschappers bijeen te brengen om hier samen pilootprojecten rond op te zetten.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-24T11:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.